Sumar articole

Articole recente

 • (N) Nuci, alune și semințe
  (N) Nuci, alune și semințe
  252 Views

  Embrioni ai anumitor copaci, tufe și alte plante, nucile, alunele și semințele sunt pline de toate substanțele nutritive de care au nevoie plantele ca să crească și au fost prețuite pentru conținutul lor nutrițional din timpuri preistorice. Plantele care au nuci și semințe au fost cultivate încă din 10 000 î.Cr.

  Citește în continuare
 • (M) Măsline și ulei de măsline
  (M) Măsline și ulei de măsline
  240 Views

  O măslină medie conține cam 5 calorii, dacă este verde, și 9 calorii, dacă este coaptă. Bogate în grăsimi monosesaturate, care pot crește nivelul de colesterol HDL benefic și foarte sărace în grăsimi saturate, măslinele și uleiul lor contribuie la rata scăzută a bolilor de inimă în țările mediteraneene. 

  Citește în continuare
 • (L) Lapte și produse lactate
  (L) Lapte și produse lactate
  273 Views

  Laptele este o sursă bună de calciu, mineral necesar pentru oase și dinți sănătoși și pentru menținerea multora dintre funcțiile de bază ale organismului.

  Citește în continuare
 • (I) Ierburi și mirodenii
  (I) Ierburi și mirodenii
  561 Views

  Atât ierburile proaspete, cât și cele uscate au o largă varietate de substanțe fitochimice active, care asigură sănătatea și ne protejează de bolile cronice. Ierburile sunt frunza plantei, în timp ce mirodeniile, care de obicei sunt uscate și făcute pudră, sunt fructele, bobocii, rădăcinile sau scoarța plantelor. Bogate în minerale și antioxidanți, ierburile și mirodeniile ajută la prevenirea sau tratarea unei varietăți de boli.

  Citește în continuare
 • (G) Ghimbir
  (G) Ghimbir
  416 Views

  Ghimbirul este o iarbă și o rădăcină îngropată. Ghimbirul proaspăt se găsește la orice supermarket, dar cel uscat și pudră se găsesc și ele ușor, ca și sucul și ceaiul de ghimbir. Pe lângă scopurile medicinale, e folosit peste tot ca mirodenie pentru gătit, mai ales în țările asiatice, ca India și China. Componentele active cheie ale ghimbirului se crede că sunt uleiurile volatile și fenolii, ca gingerolii și shogaolii.

  Citește în continuare
 • (F) Fenicul
  (F) Fenicul
  336 Views

  Feniculul este numit uneori „anason dulce“ și are o aromă delicată de lemn dulce. Membru al familiei pătrunjelului, feniculul conține fibre și este sărac în calorii – 1 cană are numai 25 de calorii. Feniculul este și o sursă bună de potasiu și mai conține vitamina C, fier, calciu și acid folic; frunzele conțin betacaroten și vitamina C.

  Citește în continuare
 • (E) Edamame
  (E) Edamame
  393 Views

  Edamamele sunt una dintre cele mai hrănitoare și versatile plante disponibile. Această legumă datează în cultura chineză de acum 3 000 de ani și se folosește pentru crearea multor produse alimentare diferite.

  Citește în continuare
 • (D) Dovleacul
  (D) Dovleacul
  335 Views

  Pentru majoritatea americanilor și europenilor, dovlecii (un tip de dovlecel de iarnă) sunt un simbol al sărbătorii Halloween.

  Citește în continuare
 • (C) Cafeaua
  (C) Cafeaua
  261 Views

  O importantă sursă de cofeină, cafeaua este substanța folosită de milioane de oameni pentru a sta alerți.

  Citește în continuare
 • (B) Banane
  (B) Banane
  357 Views

  Banana este geniul alimentelor. Are propriul container sigilat și portabil și este unul dintre cele mai sănătoase alimente de pe planetă.

  Citește în continuare
 • (A) Ardei iuți
  (A) Ardei iuți
  335 Views

  Ingredient popular în bucătăria sud-americană, ardeii iuți dau picanterie și savoare multor mâncăruri.

  Citește în continuare
 • (Z) Zona zoster
  (Z) Zona zoster
  525 Views

  Vă mai amintiți de varicelă? Virusul ei rămâne latent în celulele nervoase. Când se reactivează, provoacă zona zoster. Dar această afecțiune deseori trenantă poate fi ținută sub control cu ajutorul unor remedii naturale.

  Citește în continuare
Showing 1 to 12 of 50 (5 Pages)